Hidrocolonoterapia

Hidrocolonoterapia – o tehnică inovativă ce se adresează deopotrivă sănătoşilor şi bolnavilor

Sănătoşilor care doresc o detoxifiere a organismului, celor care doresc să intre într-un program de nutriţie, celor care vor o viaţă energică, plină, şi totodată echilibrată.

Bolnavilor, bolilor, simptomelor cum ar fi:

  • constipaţia, diareea, digestia lentă, distensia abdominală, meteorismul, inflamaţiile, ulceraţiile, colonul spastic, diverticulita, sindromul colonului iritabil, afecţiuni hepatice multiple
  • parazitoze intestinale
  • sindromul de malabsorbtie, celulita, edemele
  • probleme dermatologice diverse: acnee, psoriazis, lupus, eczeme, cearcăne, riduri, transpiraţie excesivă şi urât mirositoare, îmbătrânirea precoce a pieliip
  • probleme osteoarticulare: artrita, reumatism cronic degenerativ, durerile osoase, mobilitate a redusă
  • oboseala cronică, nivelele scăzute de energie, iritabilitatea, somnolența, depresia, migrenele, scăderea capacității de concentrare, de memorare si a clarității mentale;
  • disfuncții imunologice – astmul alergic, alergiile diverse, imunitatea scazută

Curățarea completă a intestinului în timpul ședinței de hidrocolonoterapie se realizează cu ajutorul unui aparat complex, integral computerizat, care stabilește temperatura și presiunea cu care se va face spălarea meticuloasă a intestinului.

În clinica noastră – Clinica Medisys Aradul Nou – folosim cu rezultate impresionante Aparatul de Hidrocolonoterapie Eich Colon, considerat a fi unul dintre cele mai complete, eficiente și sigure aparate de acest fel. Utilizăm truse de unică folosință și asigurăm condiții antiseptice optime, fiindcă aparatul este dotat ȘI cu mecanisme proprii de dezinfecție.

Pe parcursul unei ședințe se folosesc între 50 și 70 litri de apă încălzită la 36-38 grade Celsius,  apă filtrată și purificată. În funcție de caz, îmbogățim această apă de lavaj cu produse naturale- gen infuzie de ceai verde, de cafea, infuzie de plante medicinale etc.

După introducerea în colon, prin anus, a unei cantități de apă, supapa de evacuare a aparatului se deschide, iar conținutul intestinului – împreuna cu apa introdusă -, se vor elimina la canalizare. Această trecere în canalizare se face printr-un sistem ermetic de tuburi, astfel încât nici terapeutul și nici pacientul nu vor simți mirosuri neplăcute.

Procedura determină eliminarea atât a materiilor fecale mobile cât și a celor reziduale, gen produși de putrefacție aderenți de perete, blocați sau chiar pietrificați. Hidrocolonoterapia mai asigură eliminarea microbilor si paraziților „ascunși” uneori la acest nivel, dar și a substanțelor toxice greu de eliminat printr-un alt procedeu.
O sedință de Hidrocolonoterapie durează aproximativ 45 de minute.
De obicei se recomandă două cure de detoxifiere pe an, iar o cură completă cuprinde până la 10 ședințe. În cazul constipației cronice, de exemplu, se recomandă chiar patru cure pe an.

Dar, înainte de începerea procedurilor de hidrocolonoterapie, veți fi examinat/evaluat de medicul clinicii și veți stabili, împreună, pașii de urmat. Pentru o cât mai bună coordonare/colaborare cu medicul clinicii, vă rugăm să aduceți cu dumneavoastră toate documentele medicale pe care le dețineți acasă și toate cutiile cu medicamente pe care obișnuiți să le consumați, chiar și intermitent.

Mihiț Carmen, specialist in Hidrocolonoterapie

Ne găsiti la adresa: Calea Timisorii nr. 30 Arad, Aradul Nou
Pentru programări va rugăm să sunați la numerele de mai jos:
0765721700
0761322166
0257709638

ORAR CLINICĂ

LUNI – VINERI
ORAR CENTRU DE PERMANENȚĂ
L – V 15.00 – 8.00
S – D 8.00 – 8.00

ADRESA

Clinica MEDISYS, Aradul Nou, Calea Timișorii nr. 30 (reper pentru arădeni- clădirea fostului Vinalcool) Arad, România