Ozonoterapia
Terapia cu ozon (ozonoterapia) pornește de la principiul că, la originea majorității afecțiunilor, se află oxigenarea insuficientă de la nivel celular. Astfel, tratamentul bazat pe un aport sporit de oxigen si ozon poate repara din interior țesuturile, reducând inflamația.
Ozonul determină eliminarea toxinelor și crește eficiența sistemului imunitar.
Un aspect interesant e acela că ozonul poate (uneori) să ia locul sistemului imunitar! Fiindcă el omoară rapid virusuri, bacterii, mucegaiuri și fungi, organisme ce trăiesc și se reproduc, doar în medii cu oxigen puțin.
Fiecare celulă este, de fapt, o „mașină de ars oxigen”. Celulele bolnave nu au enzime protectoare, iar aceasta le face lipsite de apărare în fata ozonului. De aceea, introducerea unei cantități optime de ozon la nivelul tumorilor, le sufocă.
Ozonoterapia sau terapia oxigen-ozon constituie o metodă naturală de vindecare ce exploatează proprietățile celor două gaze. Amestecul poate fi administrat atât local, cat și general, sistemic, deci în întreg organismul.
Efectele sunt remarcabile: neutralizarea toxinelor din interiorul celulelor, reducerea inflamațiilor din țesuturi, reglarea pH-ului, sporirea imunității, activarea circulației periferice, sufocarea tumorilor.
Reacțiile adverse sunt aproape nule!!
Un studiu al Societății Medicale Germane referitor la posibile complicații și reacții secundare ale ozonoterapiei arată că probabilitatea unei reacții secundare este de 0,000005% la o sedință. Fiind deci o metodă sigură, ozonoterapia este folosită în practica multor ramuri medicale: dermatologie, medicina internă, nefrologie si dializă, neurologie, stomatologie, oncologie, reumatologie si ortopedie, angiologie și flebologie etc.
Efectul bactericid al ozonului îl depășește de două ori pe cel al clorului!!
… motiv pentru care Los Angeles-ul, de pildă, folosește ozon pentru purificarea apei potabile. Majoritatea piscinelor din Europa folosesc ozon în loc de clor. Acest gaz este la fel de eficient și în cazurile infecțiilor rezistente la antibiotice. Ucide ceea ce antibioticul nu mai poate să ucidă, nu induce rezistență în timp si, cel mai important lucru:
NU acționează asupra florei saprofite (benefice) a organismului.
Ozonoterapia crește, deja după prima aplicare, procentul de oxigen din sânge. Acesta devine ca după o cură prelungită la munte.
……………………………………………………………………………………………………………………….
Tehnicile de ozonoterapie (toate practicate și în clinica noastră, Clinica Medisys Aradul Nou), sunt:
Autohemoterapia majoră
-constă în prelevarea unei cantități de sânge propriu în niște pungi speciale. Cantitatea depinde de caz: 50-100-150 de ml și se decide de medicul curant. Prelevarea se face din venă, la plica cotului. Sângele va fi amestecat cu o cantitate egală de ozon (emis de aparat la o anumita concentrație),după care același sânge intens ozonificat va fi reperfuzat pacientului. Deci se aplică o perfuzie intravenoasă cu propriul sânge îmbunătățit.
Procedura este total nedureroasă, fără riscuri pentru pacient și durează o oră. Corecta ei aplicare, însă, presupune vene compatibile tehnicii (vene „bune”) și respectarea numărului/ritmului corect de administrare, minimum 5 – ideal 10 ședințe.
Autohemoterapia majoră un dublu beneficiu: cel al ozonului + autoinjectarea propriului sânge, metodă extrem de veche și benefică.
………………………………………………………………
Autohemoterapia minoră
-constă în prelevarea a 5-10 ml de sânge venos care este amestecat cu o cantitate egală de ozon barbotat, iar apoi este injectată intramuscular. Procedura se folosește mai ales în:
- creșterea imunității, prevenția sau/și tratarea infecțiilor virale, inclusiv a celor sezoniere
- afecțiuni dermatologice (mai ales acnee)
……………………………………………………………………
Insuflațiile rectale sau vaginale cu ozon
-au o acțiune atât locală (antiinflamatorie, regenerativă, antiseptică și de refacere a florei „bune”), cât și generală asupra organismului, deoarece ozonul se absoarbe foarte ușor prin mucoase.
…………………………………………………………………………………..
În ce fel de boli/simptome/disfuncții, terapia cu ozon poate da rezultate spectaculoase?
Ozonul poate fi aplicat cu succes în terapia durerii, paralel desigur cu tratarea cauzei atunci când ea a fost identificată de medic. Este eficient si recomandat în gestionarea complicațiilor diabetului zaharat rezultate din neuropatie și micro/macroangiopatie diabetică.
Terapia cu ozon previne și stopează îmbătrânirea, crește perfomanțele fizice și intelectuale. Tratamentul sau ameliorarea simptomelor din afecțiuni neurodegenerative severe este un alt capitol important al ozonoterapiei. Intervine pozitiv în boli ca: Boala Alzheimer, Boala Parkinson, scleroza multiplă, scleroza amiotrofică. Ozonul este benefic și în recuperarea post AVC, sau post traumatism al SNC.
În diversele afecțiuni gastrointestinale si hepatobiliare, amestecul de oxigen-ozon are o acțiune benefică dovedită, deseori spectaculoasă.
În zona întreținerii/a menținerii stării de bine/a prevenirii bolilor, vedete din toată lumea apelează la ozonoterapie pentru a se menține într-o formă cat mai bună. Actrița Sharon Stone, pilotul de formula I Rubens Barrichelo, Regina Mamă Elisabeta II, Zinedine Zidane si rockerii de la Rolling Stones folosesc autohemoterapia.
Astăzi, aceste tehnici se aplică și la Arad, la Clinica Medisys Aradul Nou, Calea Timișorii nr.30
Comentarii
Ozonoterapia — Niciun comentariu