Ozonoterapia


Terapia cu ozon (ozonoterapia) pornește de la principiul că, la originea majorității afecțiunilor, se află oxigenarea insuficientă de  la nivel celular. Astfel, tratamentul bazat pe un aport sporit de oxigen si ozon poate repara din interior țesuturile, reducând inflamația.

Ozonul determină eliminarea toxinelor și crește eficiența sistemului imunitar.

Un aspect interesant e acela că ozonul poate (uneori) să ia locul sistemului imunitar! Fiindcă el omoară rapid virusuri, bacterii, mucegaiuri și fungi, organisme ce trăiesc și se reproduc, doar în medii cu oxigen puțin.

Fiecare celulă este, de fapt, o „mașină de ars oxigen”. Celulele bolnave nu au enzime protectoare, iar aceasta le face lipsite de apărare în fata ozonului. De aceea, introducerea unei cantități optime de ozon la nivelul tumorilor, le sufocă.

Ozonoterapia sau terapia oxigen-ozon constituie o metodă naturală de vindecare ce exploatează proprietățile celor două gaze. Amestecul poate fi administrat atât local, cat și general, sistemic, deci în întreg organismul.

Efectele sunt remarcabile: neutralizarea toxinelor din interiorul celulelor, reducerea inflamațiilor din țesuturi, reglarea pH-ului, sporirea imunității, activarea circulației periferice, sufocarea tumorilor.

Reacțiile adverse sunt aproape nule!!

Un studiu al Societății Medicale Germane referitor la posibile complicații și reacții secundare ale ozonoterapiei arată că probabilitatea unei reacții secundare este de 0,000005% la o sedință. Fiind deci o metodă sigură, ozonoterapia este folosită în practica multor ramuri medicale: dermatologie, medicina internă, nefrologie si dializă, neurologie, stomatologie, oncologie, reumatologie si ortopedie, angiologie și flebologie etc.

Efectul bactericid al ozonului îl depășește de două ori pe cel al clorului!!

… motiv pentru care Los Angeles-ul, de pildă, folosește ozon pentru purificarea apei potabile. Majoritatea piscinelor din Europa folosesc ozon în loc de clor. Acest gaz este la fel de eficient și în cazurile infecțiilor rezistente la antibiotice. Ucide ceea ce antibioticul nu mai poate să ucidă, nu induce rezistență în timp si, cel mai important lucru:

NU acționează asupra florei saprofite (benefice) a organismului.

Ozonoterapia crește, deja după prima aplicare, procentul de oxigen din sânge. Acesta devine ca după o cură prelungită la munte.

……………………………………………………………………………………………………………………….

Tehnicile de ozonoterapie (toate practicate și în clinica noastră, Clinica Medisys Aradul Nou), sunt:

Injecțiile cu ozon:

Injecțiile cu ozon sunt folosite pentru tratarea durerilor generate de coloana vertebrală/spate, dureri articulare la genunchi, solduri, umeri, maini, glezne + dureri de cap etc. Procedura este nedureroasă, fiind folosite ace foarte subțiri, netraumatice pentru a injecta o cantitate precisă de ozon și oxigen sub piele, ceea ce activează și accelerează capacitatea sistemului tegumentar de a se vindeca și redobandi textura și elasticitatea. Pentru efecte de lunga durata, este necesar un numar mai mare de sedinte, in functie de gradul afecțiunii identificate

 

Autohemoterapia majoră

Despre “autohemoterapia majoră”:

Autohemoterapia majoră este o tehnică de administrare sistemică a ozonului.

Cum se procedează:
Se colectează între 100 si 300 mililitri de sânge venos într-un recipient steril/ vidat și apoi se amestecă cu o cantitate similara de ozon. Concentrația ozonului folosit (produs în clinica noastră de un generator special, fabricat în Germania) este stabilită de către medicul specialist în funcție de efectul dorit și/sau afectiunea dumneavoastră. Flaconul de sticlă cu sânge ozonizat se întoarce cu capul în jos și se transformă într-o perfuzie. Amestecul realizat va intra inapoi în circulație, pe acelasi traseu pe care a fost recoltat sângele, într-un interval de 30-40 de minute. Totul este steril si se petrece în circuit închis, astfel încat sângele să nu intre în contact cu nimic altceva decat doar cu ozonul.
Sub acțiunea amestecului de oxigen cu ozon, sângele iși mărește capacitatea de a reactiona imunitar, se neutralizează radicalii liberi nocivi din circulație, se oxigenează activ țesuturile periferice și, în acest fel, autohemoterapia majoră contribuie eficient la ameliorarea sau tratarea unei multitudini de afecțiuni, la care tratamentul clasic alopat nu a dat roade.
În aceeași măsură, autohemoterapia majoră are efecte pozitive dovedite și la persoanele sănătoase, care doresc să își sporească energia, care resimt oboseală, lucrează cu efort fizic sau mental intens, care fac sport de performanță sau, dimportivă care sunt sedentare. Autohemoterapia majoră este un excelent reglator energetic al corpului

……………………………………………………………..

Autohemoterapia minoră

-constă în prelevarea a 5-10 ml de sânge venos care este amestecat cu o cantitate egală de ozon barbotat, iar apoi este injectată intramuscular. Procedura se folosește mai ales în:

  • creșterea imunității, prevenția sau/și tratarea infecțiilor virale, inclusiv a celor sezoniere
  • afecțiuni dermatologice (mai ales acnee)

……………………………………………………………………

Insuflațiile rectale, vaginale, nazale și auriculare cu ozon

-au o acțiune atât locală (antiinflamatorie, regenerativă, antiseptică și de refacere a florei „bune”), cât și generală asupra organismului, deoarece ozonul se absoarbe foarte ușor prin mucoase

…………………………………………………………………………………..

Săculeț cu ozon

Cele mai spectaculoase efecte ale ozonoterapiei în cazul pacienților diabetici se întâlnesc la cei care se prezintă la medic cu ulcerații impresionante la nivelul gambei. Practic, mai întâi se curaţă plaga de resturile de ţesut mort, până când tot ce rămâne este ţesut viabil, neafectat de infecţie. Piciorul se introduce într-un sac special. În interiorul sacului se infuzează ozon la o concentraţie ridicată pentru a obţine un efect direct antibacterian şi antifungic, bazat pe proprietăţile sale oxidative.

……………………………………………………

În ce fel de boli/simptome/disfuncții, terapia cu ozon poate da rezultate spectaculoase?

Ozonul poate fi aplicat cu succes în terapia durerii, paralel desigur cu tratarea cauzei atunci când ea a fost identificată de medic. Este eficient si recomandat în gestionarea complicațiilor diabetului zaharat rezultate din neuropatie și micro/macroangiopatie diabetică.

Terapia cu ozon previne și stopează îmbătrânirea, crește perfomanțele fizice și intelectuale. Tratamentul sau ameliorarea simptomelor din afecțiuni neurodegenerative severe este un alt capitol important al ozonoterapiei. Intervine pozitiv în boli ca: Boala Alzheimer, Boala Parkinson, scleroza multiplă, scleroza amiotrofică. Ozonul este benefic și în recuperarea post AVC, sau post traumatism al SNC.

În diversele afecțiuni gastrointestinale si hepatobiliare, amestecul de oxigen-ozon are o acțiune benefică  dovedită, deseori spectaculoasă.

În zona întreținerii/a menținerii stării de bine/a prevenirii bolilor, vedete din toată lumea apelează la ozonoterapie pentru a se menține într-o formă cat mai bună. Actrița Sharon Stone, pilotul de formula I Rubens Barrichelo, Regina Mamă Elisabeta II,  Zinedine Zidane si rockerii de la Rolling Stones folosesc autohemoterapia. 

Ne găsiti la adresa: Calea Timisorii nr. 30
Arad, Aradul Nou
Pentru programări va rugăm să sunați la numerele de mai jos:
0765721700
0761322166
0257709638

ORAR CLINICĂ

LUNI – VINERI
ORAR CENTRU DE PERMANENȚĂ
L – V 15.00 – 8.00
S – D 8.00 – 8.00

ADRESA

Clinica MEDISYS, Aradul Nou, Calea Timișorii nr. 30 (reper pentru arădeni- clădirea fostului Vinalcool) Arad, România