Ortopedie

Ozonoterapia în Ortopedie

Cum actionează ozonoterapia în cazul bolilor reumatice?

In tratarea afecțiuniilor reumatice sunt folosite principalele proprietati ale ozonului: antivirale, antiinflamatorie şi imunomodulatorie, de reglare sistemică a homeostaziei în organism și optimizarea funcțiiilor organelor și sistemelor de organe.

Cu ajutorul acestui tip de tratament bazat pe un amestec de oxigen și ozon are loc stimularea regenerării organice la nivel celular, procedura ce se realizează din interior spre exterior. Totodata are loc eliminarea toxinelor acumulate în interiorul corpului, reducerea inflamațiilor, reglarea PH-ul și imbunatațirea circulației sângelui.

In cazul afecțiuniilor reumatologice, precum artroze (coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, artroze ale articulațiilor mici), discopatii, hernia de disc vertebral, afecțiuni inflamatorii ale articulațiilor, tendinite, bursite, fibromialgii sau contracturi musculare eficienta terapeutică ridicata se datoreaza acțiunii antiinflamatorii, antialgice, miorelaxante, condroprotectoare și de refacere a funcției articulare și actiunii reparatorie asupra terminațiilor nervoase periferice.

Ozonoterapia actionează perfect asupra cauzelor afecțiuniilor reumatice. Printre principalele efecte benefice ale ozonului se numară: oxigenarea masivă a țesuturilor afectate de inflamație și durere, intensificarea circulației sangvine și eliminarea rezidurilor metabolice si a toxinelor din articulatiile aflate în suferinta, blocarea secretiei substantelor care autointretin inflamatia si durere, actiune imunomodulatorie asupra întreg organismului, stimularea mecanismelor reparatorii în organism, actiune miorelaxantă și prin această cresterea mobilitații articulare și ameliorarea funcției acestora.

Dr. Fazakas Roland, medic specialist ortopedie și traumatologie
Ne găsiti la adresa: Calea Timisorii nr. 30 Arad, Aradul Nou
Pentru programări va rugăm să sunați la numerele de mai jos:
0765721700
0761322166
0257709638

ORAR CLINICĂ

LUNI – VINERI
ORAR CENTRU DE PERMANENȚĂ
L – V 15.00 – 8.00
S – D 8.00 – 8.00

ADRESA

Clinica MEDISYS, Aradul Nou, Calea Timișorii nr. 30 (reper pentru arădeni- clădirea fostului Vinalcool) Arad, România